ОБНОВЕНА! Съдът определи 1 млн. лева гаранция за жената на Васил Божков

0

Жената на Васил Божков  – Елена Динева, може да излезе от ареста, но само ако внесе парична гаранция от 1 милион лева. Това реши Апелативният спецсъд.

Пред магистратите обаче Динева и адвокатите й са заявили, че тя не разполага с такава сума.

Пред втората инстанция Динева обжалваше паричната си гаранция от 750 000 лева, а прокуратурата протестира пускането й от ареста.

Представителката на държавното обвинение поиска алтернативно –  ако съдът потвърди освобождаването й,  гаранцията да е милион  и половина лева.

Елена Динева и адвокатите пък настояваха за парична гаранция, съобразена с факта, че  банковите й сметки и фирмените й дялове са запорирани.

Един от защитниците на Динева- адвокат  Людмил Рангелов обясни защо  тя е  обвиняема и от седем месеца е под стража така:

„То е, защото госпожа Динева е съпруга на господин Божков. По тази линия има

определено напрежение, а него го няма.“

Междувременно говорителят на главния прокурор Сийка Милева предупреди, че античната колекция на Васил Божков може да бъде одържавена.

Като мотив се посочва фактъ, че от откритите в Музея на Фондация „Тракия“ 6778 артефакта,  само 212 са законно регистрирани.

По повод изявлението на говорителката на главния прокурор Сийка Милева, че античната колекция на Васил Божков може да бъде одържавена ,самият Божков преди минути разпространии във Фейсбук пост, в който  казва:

В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много…

Публикувахте от Васил Божков в Вторник, 6 октомври 2020 г.

Най-добрата агенция за подбор на персонал