Съдът върна делото за отровените в Кардам деца

0
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Делото за отравянето на три малки деца в Кардам през октомври 2019 г. се връща на прокуратурата, реши съдът. Причината са нарушения в обвинителния акт, които може да се отстранят.

Обвиняем е дядото на децата – 61-годишният Живко Иванов. Според прокуратурата той е отровил внучетата си по непредпазливост с индустриален препарат срещу мишки. Вследствие на това почина 9-годишно момче, син на дъщерята на Иванов.

Разследващите твърдят, че на 26 октомври 2019 г. мъжът сглобявал кушетка в една от стаите в дома му, където живеел заедно със съпругата си, дъщеря си и шестте й деца. При премествана на старо канапе видял, че в стената има дупки от мишки или плъхове. Тогава се сетил, че преди време зет му бил дал бутилка с таблетки биоцид. Мъжът сложил по една таблетка във всяка дупка, а след това замазал отворите със смес от пръст и вода. При контакта с течността таблетките започнали да се разтварят и да отделят отровен газ.

Дядо отива на съд за отравянето на 9-годишния си внук

Вечерта на същия ден 9-годишното дете си легнало на кушетката с 11-годишната си сестра. През нощта децата започнали да повръщат. Момчето събудило дядо си, за да му каже, че му е зле. На сутринта била извикана линейка. Лекарите решили, че става дума за стомашно разстройство и не се налага постъпване в болница. Децата се влошили и затова бил извикан фелдшер. Той също решил, че става дума за стомашна колика, поставил инжекция и посъветвал да ги заведат при личния лекар. Вечерта момчето починало.

Обвиняемият е готов да признае вината си и да поиска съкратен процес, което ще му гарантира и по-ниско наказание. Дали това ще се случи, ще стане ясно след повторното внасяне на обвининтелния акт.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили