Съдбата на проектокабинета – Ще гласува ли НС новия състав?

0

Днес се очаква да стане ясна съдбата на проектокабинета „Габриел”, който вчера беше представен пред президента Румен Радев.

След връчването на изпълнения мандат, от ПП-ДБ обявиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях. Оказа се дори, че не е искано съгласието на номинираните за министри, а премиерът в оставка Николай Денков заяви, че отказва да участва в този състав на правителство. Последваха го и други номинирани за министри от групата на ПП-ДБ. Ситуацията е без аналог в българската политическа история и сега въпросът е какви могат да бъдат ходовете оттук нататък.

Дали ще се стигне днес до гласуване на кабинета „Габриел“ в Народното събрание  е под въпрос. Не е ясно дали НС ще събере необходимите гласове в пленарната зала. Лидерът на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов призова президента Румен Радев да оттегли указа си за гласуване състав на кабинет, а председателят на парламента да не включва гласуването му в дневния ред на Народното събрание.

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на партията Делян Пеевски обяви, че предложеното от ГЕРБ-СДС правителство ще получи подкрепата на ДПС, защото е „важно да продължим да работим за хората, както го правихме последните девет месеца“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук