Съдбата на Русенската корабостроителница остава неясна

0
194
Съдбата Русенската корабостроителница

Съдбата на първото корабостроително предприятие в България – Русенската корабостроителница, остава неясна.

Това стана ясно по време на заседанието на специално създадената комисия към Общинския съвет в Русе. Освен общинските старейшини, на заседанието присъстваха представители на дружеството собственик, синдика на предприятието, синдикалисти.

По време на дебатите бе подчертано, че предприятието продължава да се разграбва, а задълженията към бившите й работници все още не са изплатени.

Бъркотията е пълна и никой освен държавата не е в състояние да я оправи. Това заяви по повод продължаващата безтегловност на Русенската корабостроителница общинският съветник Валери Иванов.

Комисията трябва да изготви доклад за бъдещето на закритото предприятие до края на април.

Както ТВН вече писа, Русенската корабостроителница се продава на търг от частен съдебен изпълнител, заради задължение към КТБ. Обявената първоначална цена е 32 277 554,25 лева. Имотът се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя.

Корабостроителницата бе запечатана в края на февруари миналата година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.