Сагата АОНСУ продължава, в понеделник блокът остава без вода и ток?

0

След като се оказа, че собственикът на сградата Явор Блъсков не е плащал от няколко месеца сметките за ток, сега се оказва че същото се е случило с дължимите суми към Водоснабдяване и канализация.

Угрозата да останат без ток и вода е напълно реална още от понеделник. Това стана ясно след разговори на екипа на „Русе нюз“ и ТВН с „ЕнергоПРО“ и „Водоснабдяване и канализация“. И към двете дружества собственикът на сградата дължи крупни суми. Дългът към енергото е за над 7500 лева, а към ВиК – за около 3000 лева и то без последната излязла преди дни сметка.

От ЕнергоПРО уточниха, че са погасени около 1000 лева от дължимата сума, а останалите са пуснати за разсрочено плащане. Хората от блока пък вече са се заели сами да съберат дължимото, за да не останат без ток, каквато вероятност има.

Проверка във „Водоснабдяване и канализация“ показа, че едната дължима сума за юни е в размер на 1112 лева, а сумата за юли е 1626 лева. На 12 юли била връчена покана за доброволно погасяване на дълга, но това не било направено. Вчера екипи на дружеството отишли в АОНСУ с намерението да спрат водата, но получили обещание, че ще се плати до 10 часа  вчера. След като пари не постъпили, от ВиК са уведомили живеещите в блока, че ще спрат водата на 5 август.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук