Сагата „бл. Теодора“ продължава, прокуратурата нищи ситуацията

2
50

bl_teodora-opis20Това обяви Нели Неделчева, една от собственичките на имот в скандално популярния русенски блок, по време на организирания днес протест от собственици на имоти в блока. По думите й, става дума за издаването на двата нотариални акта за ипотека, включващи имоти в цялата сграда – 47 апартамента, паркоместа, магазини, ателиета и офиси.

Протестът бе по повод насрочения от съдебен изпълнител за днес опис на имоти в сградата.

“Ние изпълняваме съдебно решение. От стотиците имоти останаха само 16, които не са описани. Останалите са се оправили. Някои са сключили споразумения с банката, други са ги придобили, има заличени ипотеки”, каза по този повод съдебният изпълнител, който дойде на място, придружаван от полицейски служители. Това са направили част от собствениците като Росица Георгиева например, чийто син е платил един път 43 000 евро, след което се е наложило да играе на търг и да даде отново 56 000 лв. Това обаче не е решило напълно въпроса, тъй като сега пък Блъсков им иска 9600 лв. наем за времето, когато са ползвали жилището.

Съдебният изпълнител припомни, че сагата продължава четири години, като досега е отложил три описа, за да има съдебно решение, с което да прекрати делото. Такова до този момент обаче няма.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Прокуратурата малко да се позабърза, че вече хората се ориентираха към отвъдното. Аз лично нямам нищо против и прокуратурата да се насочи натам. Те така и така са интелектуални зомбита.