Сам Алтман потвърждава, че OpenAI не обучава ChatGPT-5 в момента

0

На фона на нарастващата загриженост около генеративния изкуствен интелект главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман обяви, че компанията няма да работи по наследника на GPT-4 за известно време.

Имаме много работа за вършене, преди да стартираме този модел“, каза Алтман на конференция, организирана от Economic Times. „Работим по новите идеи, които смятаме, че са ни необходими за това, но със сигурност не сме близо до това да започнем„, добави той.

През март над 1100 души от индустрията и академичните среди, сред които Илон Мъск и Стив Возняк, подписаха отворено писмо, в което призовават „всички лаборатории за изкуствен интелект незабавно да преустановят поне за 6 месеца обучението на системи за изкуствен интелект, по-мощни от GPT-4„.

Междувременно OpenAI бързо наближава един милиард уникални посетители месечно на своя уебсайт, което го прави най-бързо растящия уебсайт сред 50-те най-посещавани сайта на планетата, според доклад.

Според базираната в САЩ агенция за дизайн на SaaS Webflow и маркетинг на ефективността VezaDigital, уебсайтът на OpenAI openai.com е нараснал с 54,21% по обем на трафика в рамките на един месец.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук