Само три русенски училища запълниха паралелките си

0
Само три русенски училища

Само три русенски училища са запълнили паралелките си още на първо класиране след завършен седми клас, съобщиха от Регионалното управление по образование. Свободните места са над 230. От РУО уточниха, че резултатите от последното, трето класиране за прием в осми клас ще бъдат обявени на 26 юли.

„За нас ще бъде интересно след третия етап, колко от местата ще бъдат заети и колко ще останат свободни, за които учениците ще кандидатстват за съответното училище до 11 септември. Ако след трето класиране ученикът е подал заявление за училище, в което не му достига балът, за да бъде приет, той ще може да преразгледа своето желание и да заяви друго училище, в което са останали свободни места. Имаме достатъчни места, за да може всички ученици, които са завършили седми клас, да бъдат приети в средно училище“, каза началникът на РУО – Русе Росица Георгиева.

Тя заяви още, че в случай на некласиран ученик след третия етап, ще има достатъчно свободни места, за да може да се запише в друга паралелка.

По думите на Росица Георгиева тазгодишният прием след завършен седми клас тече нормално. Подадени жалби или сигнали за нередности няма.