Самотни хора били обект на разбитата престъпна група

0

Разбитата вчера престъпна група се е занимавала с имотни измами основно с хора, които са живеели сами и са в социален риск.

Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Радослав Градев. По думите му, в момента се води разследване по дело за четири престъпления – за организирана престъпна група с участието на трима души, като единият е полицейски служител, второто престъпление е за измама с користна цел, третото за използване на неистински документи с цел имотна облага, а четвъртото е за използване на неистински частни документи.

Групата действала от ноември 2020 г. до настоящия момент. „Измамата обхваща 5 имотни измами, като 4 от тях са извършени чрез неистинско завещание, а едната е посредством неистински нотариален акт. Схемата на извършване на престъпленията е след изготвянето на това неистинско завещание, се посещава нотариус, който да обяви саморъчното завещание. Впоследствие лицата, на които са завещани имотите, продават имотите на трети добросъвестни лица, така ги заблуждават“, уточни прокурор Градев. Имотите включват земеделски земи в землище на община Две Могили и недвижим имот- апартамент на територията на гр. Русе. В хода на разследването са разпитани над 20 свидетели и са назначени множество експертизи, а на заподозрените са повдигнати обвинения за престъпленията и са задържани за срок до 72 часа.

От МВР обясниха, че ролята на полицейския служител е била да дава информация за хората, които са били обект на измамата.

„Установено е, че служители на МВР са предоставяли информация, като са използвали информационните масиви на МВР, като роднински връзки, данни, адреси, подписи“, каза Христо Христов, заместник-директор на Дирекция Вътрешна сигурност в МВР.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук