„Самураят“, заплашвал полицаи с убийство, остава в ареста

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

36-годишен русенец, обвинен в хулиганство и закани за убийство на трима полицаи, остава в ареста.

Това постанови Районният съд в Русе. Престъплението е извършено около 3:00 часа през нощта на 11 юни тази година на ул. „Ибър“ в Русе. Тогава в полицията постъпил сигнал, че подозрителен човек обикаля паркиран пред гараж автомобил с отворени врати.

Пристигналите на място униформени служители видели мъж на задната седалка на колата. Когато се опитали да установят какво прави в автомобила, 36-годишният Г. Й. извадил сгъваем нож и самурайски меч, като замахнал срещу единия от полицаите. Мъжът се държал агресивно, наложило се да бъде изпратен и друг полицейски екип за съдействие. Г. Й. отправил отново заплахи, като посегнал със самурайския меч към друг униформен служител.

Мъжът бил задържан и обезвреден, като се наложило използването на помощни средства. При огледа в автомобила били открити и наркотични вещества.

Според съда има риск Г. Й. да извърши друго престъпление, още повече, че  Г. Й. преди 10 години е бил осъждан за такова деяние. Тогава му е било наложено административно наказание глоба.

Определението на Районния съд може да се обжалва.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук