Санкционират „Оргахим Резинс“, “ароматизирали” въздуха над Русе 

1

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на „Оргахим Резинс“ АД, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. 

Нарушението е констатирано при извънредна съвместна проверка с представител на община Русе, извършена след постъпили сигнали за наличие на неприятна сладникава миризма на химикали в района на ул. „Борисова” и централна градска част на Русе.  

Извършен е незабавен обход в Западна промишлена зона, по бул. „Трети март” до Сарайския мост и в обратна посока. Установена е неприятна, специфична за дейността на дружеството миризма в района пред производствената площадка, покрай бившия завод „Дунавска коприна“ и Сарайския мост. 

Разпространението на миризми, извън производствената площадка, представлява нарушение на условие, записано в Комплексното разрешително на дружеството, допълват от екоинспекцията. Не се уточнява какъв евентуално ще е размерът на санкцията. 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Всяка нощ от канала от бул. Трети март – между Сарайския мост и моста към Корабната се изливат разноцветни, силно миришещи води! Това е от около поне 20 години!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук