Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград са задържани за купуване на гласове

0

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова са арестувани по подозрение за участие в схема за купуване на гласове. Според вътрешния министър Бойко Рашков те са били свързани с хора, които плащат за вот. Парите са били раздавани в полза на ГЕРБ, заяви той. При обиските са открити около 25 хил. лв. и 3 хил. евро. Към момента Рангелова не е арестувана.

„Много се надявам кметицата на Симеоновград да не е свързана с нейния син и съпруг в извършването на предизборни престъпление, много се надявам“, коментира Рашков, който в сряда посети града.

Рангелова е втори мандат кмет на Симеоновград. На изборите през 2015 г. е издигната от Реформаторския блок. За втория си мандат през 2019 г. е подкрепена от ГЕРБ.

В четвъртък Рашков коментира, че бившите управляващите се опитвали да се върнат на власт чрез „постъпления, които се извършват преди изборите“.

„Което е позорно за една политическа партия“, заяви той.

Арестуваните в Симеоновград не са единствените. Задържан има и в с. Малко Градище, Любимец. Арестуваният е собственик на търговски обект и съпруг на кметицата, уточни Рашков.

В Любимец са претърсени два адреса и са арестувани двама души. В единия имот са открити около 75 хил. лв. и половин килограм злато, а в другия – 65 хил. лв.

В Хасково също има един задържан.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили