Със 73 лв. се увеличила средната заплата в Русенско, отчете НСИ

0
148
Започва изплащането на еднократната помощ

Със 73 лв. се увеличила средната заплата в Русенско през третото тримесечие на 2018 г., в сравнение с третото тримесечие на миналата година. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро “Север”.

През третото тримесечие на 2018 г. средната месечна работна заплата в областта е 914 лева.

Работещите в обществения сектор получават с близо 100 лв. повече от тези в частния, показват още статистическите данни. За периода юли – септември 2018 г. работещите в обществения сектор са получавали средно 991 лева, а в частния сектор – 895 лева. Десет на сто е увеличението на средната работна заплата в обществения сектор в сравнение със същия период на миналата година, а в частния – осем на сто.

Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през третото тримесечие на 2018 г. са получили работещите в производство и разпределение на “енергии и газообразни горива” – 1405 лева. Най-ниско платени са били хората в сектора “Хотелиерство и ресторантьорство” – 522 лева.

Според средната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2018 год. Русенска област заема десето място сред 28-те области в страната.