Със соцмнозинство преизбраха Боби за шеф на футбола

0
44
Със соцмнозинство

Със соцмнозинство от 91,87 процента Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС на VIII конгрес на съюза.

Бившият вратар на националния отбор получи гласовете на 463 от 504-те делегати на конгреса. За Любослав Пенев гласувалите са 36, докато за Ивайло Дражев – 5. Така Михайлов ще ръководи родния футбол и през следващите четири години. Това ще бъде четвърти мандат за Михайлов начело на родната футболна централа.

„Благодаря на хората, че избраха мен с такъв резултат и че гласуваха за моите предложения. Не съм очаквал, че ще спечеля с такава разлика“, каза Боби след избора.

Преизбраният президент на БФС Борислав Михайлов предложи 14 души за членове на изпълнителния комитет на централата, които единодушно бяха гласувани и приети от делегатите на Конгреса. В новото управително тяло на родния футбол влизат собственикът на Левски Спас Русев, както и бившият президент на ЦСКА Валентин Михов. Същевременно босът на ЦСКА-София Гриша Ганчев, за когото се твърдеше, че седи зад кандидатурата на Любослав Пенев, въпреки че не излезе да го подкрепи, остава извън новия Изпълком на БФС. Същата съдба имат бившият бос на Локомотив (София) Николай Гигов, Наско Сираков и собственикът на Черно море Марин Митев.