САЩ и Западна Европа в плен на зимата

0
Голяма част от САЩ и Западна Европа

Голяма част от САЩ и Западна Европа са в плен на зимата, съобщават световните информационни агенции.

Предупреждения за очаквани силни снеговалежи са издадени за югоизточните части на САЩ – от Вирджиния до Мейн. Особено тежко се очаква да бъде положението в Бостън, Масачузетс, където се очаква за няколко часа да се образува 30-сантиметрова снежна покривка. Всички служби са в готовност да действат в екстремни условия.

Сняг се очаква в Джорджия и Южна Каролина. А във Флорида се събудиха със снежинки за първи път от 1989 година. Това предизвика истински фурор в социалните мрежи. Властите в трите щата, за които подобни зимни условия са рядкост, обявиха извънредно положение. И предупредиха жителите да внимават със заледените пътища и минусовите температури.

Лошо време причини проблеми и в Европа – 8 души са ранени, след като влак излезе от релсите при зимна буря в Швейцария. Влакът е дерайлирал в района на Монтрьо. Смята се, че причината е силният вятър, достигнал на места 195 километра в час.

Има много паднали дървета, скъсани са много електропроводи, хиляди домове са без ток.

Вчера бурята „Елинор“ взе три жертви. Мъж беше премазан от паднало дърво във Франция, а други двама бяха отнесени от голяма вълна в Испания. Стотици хиляди домакинства по атлантическото крайбрежие са без ток.

Предупрежденията за опасно време остават и за днес.