САЩ празнуват Деня на благодарността

0
в САЩ

Четвъртия четвъртък на месец ноември в САЩ се отбелязва като Ден на благодарността. Празникът е един от най-обичаните и почитани в САЩ, датиращ от времето преди създаването на Съединените щати, традицията води началото си от английските заселници. Първите пилигрими са празнували Деня на благодарността, след като са оцелели с помощта на индианци през първата тежка зима от пребиваването си на американска земя на 4 декември 1619 г. във Вирджинската колония.

Денят на благодарността е празник, почитащ нещата, с които човек се е сдобил в края на прибирането на реколтата.

Традиционното ястие за празничния ден е печена пуйка. Според информационните агенции, на днешния ден американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки

Традиционно печената птица се сервира с пълнеж, който може да се състои от ориз, картофи, царевица и други добавки.

Пак по традиция на президента на САЩ на специална церемония се подаряват две пуйки, като едната украсява трапезата в Белия дом, а другата бива помилвана. Тя се изпраща във ферма, където я отглеждат до края на живота й.

Тази година Байдън помилва и двете пуйки – Шоколад и Чип. Базирайки се на традицията, той определи Шоколад за официалната пуйка на Деня на благодарността, но и двете с Чип бяха помилвани. Птиците тежат съответно 46 и 47 паунда и са отгледани от председателя на Националната пуешка федерация (NTF) Рони Паркър близо до Монро, Северна Каролина.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук