Съставянето на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е основен приоритет, обяви Борисов

0

Създаването на правителство между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ е основен приоритет.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той съобщи, че днес ще бъдат направени две работни групи – правна и бюджетна, от двете формации само, за да бъде разгледан въпросът какъв бюджет би бил устойчив за държавата и всички закони, за които да се потърси голямо мнозинство.

„Нашият основен приоритет е правителство между двете партии, защото това е най-доброто за България“, подчерта Борисов.

„В Румъния има компромис да се ротират премиерите, има различни практики и затова и вчера толкова търпеливо, толкова внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери,  но и поддръжници, трябва време, затова и забавянето на избора на председател е много полезно, за да може да се спечели време, добави Борисов. По думите му така работните групи ще имат време, за да намерят още много общи неща между тях, които да са от полза за държавата“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Няма разговори за правителство. Имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с първи мандат или правителство с участие на ГЕРБ“, заяви обаче Асен Василев, един от лидерите в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Той уточни, че идеята е заедно с юристи от ГЕРБ-СДС да се очертаят законите, които да бъдат приети от сегашния парламент. По думите на Василев целта е да има яснота по законодателството, за да няма изненади „с допълнителни закони“, които не са приоритет за българските граждани.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук