Състезание „Евроскола“ за областите Разград, Русе и Силистра, победителите ще пътуват до Страсбург

0

Регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Разградска, Русенска и Силистренска, организира Европейският парламент, съобщават от пресцентъра ва Европарламента в България.

Надпреварата ще се състои в гр. Разград на 3 юни 2023 г. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през втората половина на 2023 г. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 19 май 2023 г.

Регионалното състезание в Разград ще излъчи българските представители в „Евроскола“ през втората половина от настоящата и първите месеци на 2024 година. Право на участие имат ученици от 16- до 18-годишна възраст от училища, които не са пътували по програмата до Страсбург през 2022 и 2023 година. Доброто владеене на един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски – е сред главните условия за участие и ще се проверява по време на състезанието. Отборите трябва да се състоят от 5-има ученици, ръководени от един учител. Европейският парламент в България възстановява транспортните разходи до Разград и обратно на пътуващите от други населени места титулярни отбори (5 ученика + 1 учител). Още подробности ще намерите в „Регламента за участие“.

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес

Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 19 май 2023 г. с попълване на формуляра ТУК.

В заявката трябва да бъдат попълнени имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател (вж. „Регламент за участие“). За участие в състезанието ще бъдат допуснати първите 12 записали се училища по реда на получаването на заявките им. Регистрацията ще бъде прекратена предсрочно, ако бъде достигнат максималният брой участници.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук