Състезанието по носене на съпруги завърши с…

0
Състезанието по носене на съпруги завърши с...

Традиционното състезание по носене на съпруги (UK Wife Carrying Race 2019) в британското градче Доркинг ще остане в историята като надпреварата, завършила с предложение за брак, съобщава Reuters.

Крис Хепуърт пренесе приятелката си Таниша Принс на гръб по изпълненото с трудни препятствия 380-метрово трасе, а когато пресече финалната линия той падна на колене и помоли младата жена да се омъжи за него. Тя прие предложението му и след настъпилата еуфория, накрая двамата си тръгнаха с огромен кег с бира, тежащ колкото младата дама.

Когато по-късно тази година се явят на Световния шампионат по носене на съпруги във Финландия, ще бъдат официално съпружеска двойка. Организаторите заявиха, че подобно нещо се случва за пръв път в историята на надпреварата.

Традицията за носене на съпруги на гръб датира от 793 г. сл.Хр. с идването на викингите. Тя се поддържа през последните 300 години, като от няколко десетилетия състезанията в различни държави по света са обединени в шампионат, чийто финали за победителите във всяко едно от тях, се провеждат във Финландия.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили