Състезателка на ТСК „Русе“ с европейска титла!

0

Русенката Надежда-Мейн Нгуен донесе първите два златни медала за България на започналото днес в Москва Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

При най-леките дами, в категория 45 кг Надежда Мей-Нгуен грабна титлата със 155 кг двубой. Представителката на силната русенска школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови направи три успешни опита в изхвърлянето с 67,70 и 72 кг, с което спечели движението. След това в изтласкването първо не можа да вдигне 85 кг. После обаче се поправи и при последното си излизане на подиума поиска 85 кг, на които също не успя, но въпреки това си осигури златото в категорията. Надежда Мей-Нгуен е европейска вицешампионка при 15-годишните от първенството в Полша 2016 г.

Българският триумф бе допълнен от другата наша представителка. Ивана Петрова завърши със сребро, след като събра двубой 152 кг. С 67 кг тя бе четвърта в изхвърлянето, но с 85 кг спечели изтласкването, което и осигури среброто в крайното класиране. Петрова е от школата в Търговище с треньор Иван Паскалев.

Утре на подиума в Москва излизат трима български състезатели, сред които има още двама русенци: европейският вицешампион Ангел Русев (55 кг) и европейският шампион за младежи Стилян Гроздев (61). Третият български представител е Мая Иванова (55 кг).

зарядни станции за електромобили