Състезателка на „Юнак-Локомотив“ донесе първата титла за България в Минск

0
196
първата титла за България

Мария Оряшкова, която е състезателка на русенския клуб по борба „Юнак-Локомотив“ донесе първата титла за България от Европейските игри в Минск.

Оряшкова спечели трофея в турнира по самбо, където се състезава в категория до 80 кг. На финала Мария, която е деветкратната шампионка на континента и 4 пъти №1 в света по самбо се наложи над рускинята Жанара Кусанова,

В Минск Мария ще участва и в турнира по борба в категория до 76 килограма, така че в следващите дни ще трябва да свали килограми, за да влезе в категорията си. Тя е единствената ни състезателка, която участва в два различни спорта на игрите. До момента България има 9 медала – титлата на Мария Оряшкова (самбо), сребро на джудиста Ивайло Иванов, бронз за Антоанета Бонева в спортната стрелба, както и на Цветелина Цветанова в самбото, а гимнастичките донесоха още 5 отличия – сребро и бронз на Катрин Тасева, както два сребърни и бронзов медал на ансамбъла.

От вторник участието си в Минск започват борците ни в свободния стил, където ще се представят и двама състезатели на „Юнак-Локомотив“ – Георги Вангелов и Мирослав Киров.