Съветниците от ГЕРБ в Русе ще даряват част от заплатите в рамките на благотворителна кампания

0
195
ГЕРБ ще избира

Общинските съветници от ПП ГЕРБ ще даряват част от заплатите си до края на извънредното положение, съобщиха от пресцентъра на политическата партия. Решението е било взето на онлайн заседание, провело се снощи.

Това става в рамките на мащабна дарителска кампания в цялата област, в която се включват народни представители, кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

Предстои да бъдат окомплектовани хранителни пакети от първа необходимост, които да се раздадат на нуждаещи се семейства в малките населени места.

От политическата партия припомнят, че в края на миналата седмица Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС – Русе направиха дарение от 1000 лева на УМБАЛ «Канев». Председателят на групата на ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян  пък направи лично дарение на УМБАЛ „Медика“ за закупуване на бързи тестове.

Към инициативата с лични средства се включват и всички кметове на ГЕРБ от малките населени места в община Русе. Кметът на Бяла Димитър Славов също направи дарение от 1000 лева на болницата в град Бяла – МБАЛ «Юлия Вревска». Предстои и други кметове в областта да направят лични дарения.

Както вече съобщихме, народните представители от групата на ГЕРБ ще превеждат половината от месечните си възнаграждения по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за ограничаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса

„В тази извънредна ситуация, в която се намираме, трябват и непопулярни мерки, за да се справим с настоящата криза. Днес всички минаваме през тежко изпитание. Това изпитание постави на дневен ред един въпрос – до колко сме Човеци, способни на лична отговорност и съпричастност. Отвъд временните си социални роли ние сме еднакво уязвими. Единствената причина сега да огласим дарителската си кампания, е да насърчим и други да го направят, ако имат възможност, защото никой от нас не съществува отделно от другите и този вирус го доказа. Благодаря на всички, които се включват и в кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на българските медици, работещи в условията на пандемията COVID-19 с текст SOLIDARNOST, изпратен на номер 17 777», заяви областният координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев.