Съвременни системи за видеонаблюдение

0

Никой не иска домът му да бъде “посетен” от злонамерени хора, чиято цел е да извършат кражба. Ако нямаме монтирана охранителна система, сигурността ни ще бъде под въпрос, а шансът престъпниците да увенчаят намеренията си с успех е изключително голям. Добрата новина е, че каталогът с техника за видеонаблюдение е много богат, разказват от Kassaba Systems. Ще откриете различни по вид камери: безжични, мини, със звук, с управление през телефона, IP модели и др. 

Какво е необходимо за видеонаблюдение

От Kassaba Systems съветват да заложите на пълна конфигурация устройства за видеонаблюдение. Постигайки високо ниво на сигурност, рискът от кражби с взлом намалява драстично, което оправдава напълно вложените в системата за сигурност средства. Вариантите в случая са следните:

  • камери – те могат да са миниатюрни, за вътрешен и външен монтаж, за домашна и професионална употреба, куполни, аналогови, варифокални, скрити и др. Наличните решенията ще ви впечатлят със своето огромно разнообразие и ще ви накарат да се замислите сериозно над това какъв точно модел техника за видеонаблюдение на изберете. Вземете под внимание нейното бъдещо приложение, търсената от вас производителност, размерите и цената на продукта;
  • комплекти – едно напълно готово решение, с което видеонаблюдението на дома, офиса, магазина и складовото помещение ще е максимално ефективно. За комплектите е характерно, че включват всички необходими технически средства за изграждане на цялостна система. В стандартния си вариант сетът с устройства се състои от външни и вътрешни тела за наблюдение, видеорекордер, кабели и захранващ блок; 
  • видеорекордери – в тази графа можем да отнесем NVR и DVD устройствата, с които се реализира запис на заснетите кадри от деня. Принципът на работа на втория вид включва възможността за комбинирането им само с аналогови камери. NVR (network video recorder) моделите могат да се съчетаят и с IP камери, което ги прави по-модерния подход при съвременното видеонаблюдение;
  • аксесоари – за да бъде охранителната система коректно инсталирана, е необходимо да се използват и подходящите за целта аксесоари. Това са всички онези помощни средства като кабели, конектори, захранващи адаптери, микрофони, гръмозащити, видео балуни и др. Подобни продукти играят съществена роля за правилното функциониране на комплекта за сигурност, което ги превръща в много важна тема за размисъл сред широката аудитория.

Няма нищо по-важно от спокойствието и сигурността, когато става дума за опазването на домашното и корпоративното имущество. Инвестирайте в това направление и изберете качествено видеонаблюдение! 

Как да изберем камера за видеонаблюдение

Много от потребителите срещат сериозни трудности при избора на камера за видеонаблюдение, защото не са добре запознати с всички възможности, предимствата и недостатъците на всяка една от тях, както и с важните критерии за проследяване при покупка. 

Основното в случая е да се определи какво ще е приложението на техниката – професионално или домашно. След това се уточнява и нейното присъствие, което може да е респектиращо или напълно дискретно. Полезно е да знаете, че някои видове камери са за външен монтаж, а други са за вътрешен. Параметърът на покритие, резолюцията, осветлението, възможностите за съхранение на видеото и цената на продукта са също важни детайли, които следва да се уточнят.

Какви “интелектуални” функции има съвременното видеонаблюдение 

Много от камерите са с аналитични функции, който включва разпознаване на лица, на регистрационни номера на автомобили, засичане на точен брой влезли и излезли хора, сигнализиране при закриване на обектива, управление през смартфона, 360-градусов обхват и други полезни опционалности, които ще повишат нивото на сигурност още повече.