Съюзът между Нинова и Дончева – невъзможен по три причини

0

БСП и партията на Татяна Дончева – „Движение 21“ не са се съюзили по три причини. Това написа във фейсбук лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В неделя стана ясно, че „Движение 21“ остава в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с Мая Манолова и „Отровното трио“. Партията на Дончева успя да влезе в краткотрайния 45-ти парламент с новото обединение. БСП пък постигна най-слабия си резултат от десетилетия.

По време на преговорите Дончева е поискала „БСП за България“ да промени името си за предстоящите избори и да се казва „БСП за България – Д 21“  , написа Нинова.

„Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии“, обясни тя.

Втората причина е, че Дончева е поискала да бъде съпредседател на евентуалната коалиция. Според Нинова лидерите на останалите шест партии не били съгласни да са „странични наблюдатели“.

Дончева е поискала още две водачески места в листите за нея и заместника й, както и гарантирана субсидия.

БСП ще продължи споразумения с останалите партии и структури вляво, написа още Нинова.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили