Създателят на ChatGPT OpenAI не планира да напуска Европа

0

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви в петък, че не планира да напуска Европа, отменяйки заплахата, отправена по-рано тази седмица, че ще напусне региона, ако стане твърде трудно да се спазват предстоящите закони за изкуствения интелект.

ЕС работи върху първия в света набор от правила за управление на изкуствения интелект, а в сряда Алтман заяви, че настоящият проект на Закона на ЕС за изкуствения интелект е „свръхрегулиращ“.

Радваме се, че ще продължим да работим тук и, разбира се, нямаме планове да напускаме„, заяви Алтман в туитър в петък.

Заплахата му за напускане на Европа предизвика критики от страна на ръководителя на промишлеността на ЕС Тиери Бретон и редица други законодатели.

Алтман прекара последната седмица в обикаляне на Европа, като се срещна с високопоставени политици във Франция, Испания, Полша, Германия и Великобритания, за да обсъди бъдещето на изкуствения интелект и напредъка на ChatGPT.

Той нарече обиколката си „много продуктивна седмица на разговори в Европа за това как най-добре да регулираме ИИ!

OpenAI беше подложена на критики, че не е разкрила данни за обучението на най-новия си модел на ИИ GPT-4. Компанията се позова на „конкурентната среда и последиците за безопасността„, за да не разкрие подробностите.

По време на обсъждането на проекта на Закона за изкуствения интелект законодателите на ЕС добавиха нови предложения, които ще задължат всяка компания, използваща генеративни инструменти, като ChatGPT, да разкрива материали, защитени с авторски права, използвани за обучението на нейните системи.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук