Седем деца и четирима възрастни са спасени от срутена къща в Смолян

0
Снимка: Marica.bg

Седем деца и четирима възрастни са спасени от срутена къща в смолянския квартал „Станевска“, съобщи Dir.bg. постройката паднала заради придошлата вода от близкото дере. Става дума за паянтова къща.

Бедствено положение в Трън и Перник, в София преливат реки

„По първоначални данни затрупаните бяха 7 души. Екипи на пожарната, полицията и община Смолян веднага отидохме на мястото и извадихме от отломките първо двама възрастни и 7 деца, а от друга стая още двама възрастни, общо 11 души. Всички са транспортирани и прегледани в болницата от Спешна помощ и полицията. С данни, че са по-сериозно пострадали, са двама души – 7 годишно дете и 50-годишна жена. Те са без опасност за живота, оставени са в болницата за наблюдение“, каза шефът на смолянската полиция Николай Димов.

На въпросния адрес са регистрирани 19 души. В момента те са без дом. Екипите на пожарна и полиция са останали на мястото през цялата нощ.

Източват язовира край Николово, мост край Караманово заплашен от заливане

Живеещи наоколо твърдят, че са чули тътен и тръгнали да помагат на пострадалите. Сигналът на 112 е подаден късно вечерта в понеделник. Срутената къща е опасна. Прекъснато е електричеството, за да не стане авария.

зарядни станции за електромобили