Седем големи автомобилни производители създават мрежа за електромобили в Северна Америка

0

Днес, в областта на автомобилостроенето се обяви нова съвместна инициатива, която обещава да промени пейзажа на електромобилите в Северна Америка. Група от седем големи световни производители на автомобили, сред които BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz и Stellantis, се съединяват с единен голям цел – да изградят следващата голяма мрежа за зареждане на електрически превозни средства в региона.

Партньорството планира да инсталира поне 30 000 високоскоростни зарядни устройства за електромобили до 2030 година, като първите от тях се очаква да бъдат достъпни в САЩ през лятото на 2024 година. За финансирането на този голям проект, групата планира да се възползва от Националната инфраструктура за електрически превозни средства (NEVI) в САЩ, както и от други частни и публични източници.

Тази нова мрежа за зареждане ще бъде разположена по стратегически места, включително на американските и канадските магистрали, както и в градската среда. Това ще даде възможност на шофьорите на електромобили да зареждат бързо и удобно по време на дълги пътувания и в ежедневната си градска кариера.

Отличителна черта на тази нова мрежа е това, че тя ще свързва и зарежда моделите електрически превозни средства на всички участващи производители. Това означава, че шофьорите няма да се налага да имат отделно приложение за зареждане за различните марки автомобили. Освен това, групата планира да интегрира стандарта „Plug and Charge“, което ще допринесе за улеснение на процеса на зареждане.

Главният изпълнителен директор на General Motors, Мери Бара, подчерта важността на добрите впечатления за шофьорите, които може да ускорят разпространението на електромобилите. Също така, мрежата ще бъде разработена да бъде достъпна за различни марки автомобили, включително Ford, Volvo и други.

Най-интересното е, че новата мрежа ще бъде захранвана изцяло с възобновяема енергия, като все още не е ясно дали компаниите планират да я произвеждат директно или да купуват възобновяема енергия чрез кредити.

Съвместната инициатива е обещаваща стъпка към улесняване на употребата на електромобилите и развиване на зелена инфраструктура в Северна Америка. За съжаление, за канадския пазар първоначалните станции ще се инсталират на по-късен етап, но това не намалява значението на бъдещите промени.

Възможността за изграждане на нова мрежа, която съчетава удобство, бързина и възобновяема енергия, е мощен стимул за разпространението на електрическите превозни средства и за напредъка към по-устойчив и зелен бъдеще. Остава да видим как ще се развива този амбициозен проект и как ще промени автомобилната индустрия в бъдеще.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук