Седем нови случаи на COVID-19 в Русенско

0

Седем са новите случая на коронавирус в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция с уточнението, че един от тях е под домашна изолация на територията на друга област.

При случаите в Русенско новоустановените случаи са при четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години. Хоспитализиран е единствено най-възрастният от тях – 78-годишен мъж от гр. Русе. Той се намира на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Останалите пет души са в добро здравословно състояние и без сериозна симптоматика. Те са оставени под домашна изолация, като сред тях са 68-годишна жена от Щръклево и мъж на 51 години от Николово.  При два от другите три случая е установена епидемична връзка. Две жени на 28 и 68 години са контактни на потвърден преди случай в семейството.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 443, като активните случаи към днешна дата са 61. От тях 19 са на болнично лечение, а 42-ма са под домашна изолация.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили