Сексът в Космоса може да е смъртоносен, твърдят учени

0
астронавт
астронавт

В интерес на истината експерименти с астронавти не са били провеждани, въпреки ширещите се слухове за правени опити за зачеване в орбиталното пространство. 

Досега както руските власти, така и НАСА, категорично отричаха да са осъществявали подобни експерименти. Канадски екип стигнал до изводите за опасния космически секс, като вместо хора, наблюдавал реакциите на растенията.
Аня Гайтман и нейните колеги от университета в Монреал изяснили, че гравитационните изменения увреждат фатално клетките. Както прекалено силното, така и прекалено слабото земно привличане влияят отрицателно върху мъжкия репродуктивен орган при покритосеменните, твърдят учените.
Според Аня Гайтман както хипергравитацията, която може да бъде характерна за големите планети, така и безтегловността влияят фатално на репродуктивните органи. Причината? При тези условия се нарушава вътрешноклетъчната циркулация.
Същите процеси могат да бъдат наблюдавани и при човешките клетки, като например невроните. При тях тази циркулация е от много голямо значение. Безтегловността със сигурност ще се отрази на човешките репродуктивни процеси и на мозъчната дейност. И не само това.
Според учените не е изключена възможността при много продължителни изменения на гравитацията да бъдат развити такива смъртоносни заболявания като болестта на Алцхаймер и рак.
Перспективите за секс в Космоса стават все по-актуални във връзка с амбициозните проекти за неговото усвояване, които предполагат продължително или постоянно пребиваване на човека извън Земята.
Още от следващата година могат да започнат суборбитални туристически полети, организирани от компанията на британския милиардер Ричард Брансън „Върджин галактик“. Фирмата му вече отхвърли оферта от 1 милион долара за заснемането на „космическо порно“ при една от мисиите. Източник БТА и vesti.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук