Сексуален нагон подтикнал 18-годишния извършител на убийството в Щръклево

1

Сексуален нагон подтикнал 18-годишния С. А. към убийството 82-годишната жена от село Щръклево.

Това съобщи на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Той избрал момент, в който тя е сама вкъщи и неговите родители не са у дома. Тя го е пуснала доброволно вътре. Той е извършил блудствени действия с нея, след което я е умъртвил, като е притискал устата ѝ с ръка”, поясни прокурорът.

По време на разпитите 18-годишният младеж се признал за виновен и сам заявил, че основният му мотив са били сексуалните му намерения по адрес на възрастната жена.

Вчера, за да проверим достоверността на обясненията му, извършихме следствен експеримент в мястото, където е умъртвена жената, каза още прокурор Георгиев. Аутопсията е показала, че смъртта е настъпила от задушаване.

Младежът доскоро е живеел с родителите си в Дания. Учил само до девети клас. Върнали се в България през септември м.г. и купили къща до имота на жертвата.

Прокуратурата в Русе ще иска от съда постоянен арест. По думите на наблюдаващия прокурор – Диана Неева, 18-годишният разбира смисъла и значението на своите действия и изразява съжаление за стореното.

За тежкото престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. Това не е убиецът,може да е заплашен да каже,че той го е направил!
    -първо да се търсят добри доказателства,тогава да се правят заключения!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук