Семейството на застрелян данъчен осъди държавата за 369 хил. лв.

0
Pixabay

Семейството на данъчния служител Иво Стаменов, който бе застрелян в центъра на София преди три години, е осъдило държавата за 369 хил. лв., пише в. „Сега“. Искове са завели съпругата и двамата му сина, тъй като смъртта на Стаменов е счетена за трудова злополука. Той бе убит в колата си, докато отиваше на работа. Въпреки всички закани на МВР и прокуратурата досега не е открит нито извършител, нито поръчител. Стаменов бе ръководител на направление „Оперативни дейности“ в дирекция „Фискален контрол“ в централното управление на НАП. Една от версиите е, че убийството е свързано с работата му.

НАП е оспорила и трите иска на семейството. Те обаче са приети от съда. На малкия син на Стаменов, който е бил на две години по време на убийството, са присъдени 143 хил. лв. обезщетение. В мотивите на съда се посочва, че детето е имало много силна връзка с баща си и след смъртта му е започнало да пита защо не го взима от детска градина, а по улицата се припознавало в мъже, които приличат на него.

На големия син, който е бил на 17 години, когато губи баща си, са присъдени 113 хил. лв. Толкова е обезщетението и на вдовицата му. В решенията се подчертава, че обезщетение за смърт при трудова злополука се дължи независимо дали работодателят има вина за настъпването й.

Най-добрата агенция за подбор на персонал