Семинар за църковни социални услуги в Русе

0

Вторият семинар „Социална свързаност и подкрепа“, имащ за цел да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Църквата ще се проведе днес и утре в Русе.

Събитието ще се състои в конферентната зала на хотел „Дунав Плаза“ и ще бъде открито в 15:00 часа на 22 май от Негово преосвещенство Главиницки епископ Макарий, викарий на русенския митрополит, свещеноиконом Серафим Янев, основател на първите църковни социални услуги у нас, кмета на град Русе Пенчо Милков и областния управител на Русенска област – Драгомир Драганов.

Участие в семинара ще вземат представители на Русенска Света митрополия, на централната и местна власти, както и неправителствени организации и граждани.

Проектът е изцяло финансиран от Фонд „Социална закрила“ и се изпълнява от Сдружение „Света Богородица“, първият доставчик на социални услуги към църквата.

Ще бъдат поставени важни теми, свързани с регистрацията на НПО, лицензиране за предоставяне на социални услуги и други, като участие ще вземе и изпълнителният директор на Агенция за качество на социалните услуги – Виктория Тахова.

Сред говорителите ще бъдат ръководителят на магистърската програма „Църковно социално дело“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Костадин Нушев и доц. Божидара Кривирадева.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук