Севда Асенова разплака еврошампионката

0
51
Севда Асенова

Състезателката на БК „Русе“ Севда Асенова постигна категорична победа над европейската шампионка по бокс в категория до 48 кг Сталуца Дуца от Румъния.

На ринга в столичната зала „София“ русенката победи Дуца с 3:0 (39:37, 40:36, 39:37) съдийски гласа, „отмъщавайки“ си за загубата на финала в Букурещ миналата година.

Успехът отваря пътя на Севда към медалите.

31-годишната Севда започна нахъсано и агресивно срещата още от самото й начало. Тя бе по-активната на ринга, вкара повече точни удари в главата на румънката, като разбиваше обратния й гард. Тя умело избягваше атаките на Дуца, като демонстрира много добро движение с крака и тяло между въжетата. Това тотално обезкуражи румънката, която след няколко безпомощни призиви към арбитъра да предупреди българката, накрая слезе от ринга разплакана и дори отказа да поздрави Асенова за успеха й.

„Това бе четвъртата ни среща, имах само една неофициална победа срещу нея в спаринг в Русе. Загубих финала в Букурещ именно от нея, както и този през 2007 година в Дания. Показах, че човек никога не трябва да се отказва и да се бори докрай. Пожелавам и на останалите момичета да направят това, което аз сторих днес“, коментира след мача си щастливата Севда Асенова.

Още преди началото на шампионата тя се закани, че след два загубени финала на европървенства, сега е ред да стигне до титлата.

Съперничка на 1/4-финалите на българката ще бъде Линзи Холдуей от Уелс, която победи с 3:0 съдийски гласа Сату Лехтонен от Финландия.