Северин е вменяем, ще отговаря за убийството на Вики!

0
529
Северин Красимиров е вменяем

Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе след извършената петорната медицинска експертиза на младия мъж, който бе задържан за зверското убийство на журналистката от ТВН през м. октомври миналата година, което разтърси не само България, но получи и широк международен отзвук.

Прокуратурата няма доказателстваКакто ТВН вече съобщи, 21-годишният Красимиров беше настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година. Петорната комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза е установила лека умствена изостаналост, емоционална нестабилност и импулсивност, но е категорична, че може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи  постъпките си. Това означава, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното, уточни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Той допълни, че обвинението ще поиска най-тежките наказани, предвидени в закона, тъй като престъпленията са извършени с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи, уточни прокурор Георгиев. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Красимиров беше върнат в България от Германия, където той се беше укрил след престъплението при свои близки. С определение на Окръжен съд – Русе му беше определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.