„Северно сияние” събира млади таланти за 26-ти път

0

Близо 80 млади таланти от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Шумен и Каспичан ще вземат участие в започващия днес Международен конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние” – Русе 2022.

Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо Милков и началото ще бъде поставено в петък от 13 ч. в голямата зала на Доходното здание. Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури с председател певицата Тони Димитрова и членове Светослав Лобошки – преподавател, музикант и композитор, обичаният от много поколения композитор и певец Хайгашод Агасян и Вили Икономов – като преподавател по поп и джаз пеене.

Начало на надпреварата в първия конкурсен ден на 7 октомври от 13 ч. ще поставят най-малките участници в I и II възрастова група – от 6 до 8 и от 8 до 10 г. Останалите изпълнители са разпределени в още три възрастови групи – от 10 до 12 г., от 12 до 14 г. и от 15 до 25-годишна възраст.

Най-добрият изпълнител ще получи най-високото отличие на конкурса – ГРАН ПРИ, а във всяка от възрастовите групи ще има Първа, Втора и Трета награда. Ще бъде връчена Специалната награда на Кмета на Община Русе, както и Специалната награда на Вокално студио за поп и джаз „Икономов” – Русе, с която се удостоява ръководител и вокалната му школа за цялостно представяне в конкурса.

Награждаването на лауреатите е на 9 октомври от 17:30 ч., когато е и рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Подробна програма на 26-ото издание на конкурса „Северно сияние“ може да получите на място в Доходното здание или като посетите фейсбук страницата на събитието.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук