Шефът на горското в Силистра задържан с 4600 лв. „такса спокойствие“

0
281
предполагаемия убиец

Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра Георги М. е бил задържан с 4600 лв. подкуп, съобщиха от полицията в добруджанския град.

Парите били поискани от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори, като „такса спокойствие“. Таксата била по 500 лева на камион, срещу което директорът се ангажирал да си затваря очите пред евентуални нарушения на концесионера.

До задържането му се е стигнало благодарение на съвместната работа и тясно взаимодействие между служителите на ОДМВР – Силистра и Окръжната прокуратура в града, съобщи Владимир Чавдаров, административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна.

С прокурорско разпореждане Георги М. е задържан за срок до 72 часа. Служители на ОДМВР – Силистра продължават действията по разследването в рамките на досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура. Днес Окръжната прокуратура е повдигнала срещу него обвинение за престъпление по член 302, т.1 и 2 във връзка с член 301, ал.1 от Наказателния кодекс. Ако бъде признат за виновен, може да получи присъда лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.