Шефът на ИТН в Русе – уволнен от НСО заради връзки с подземния свят

0

Координаторът на ПП „Има такъм народ“ в Русе Светлин Стоянов е бил уволнен от Националната служба за охрана заради връзки с подземния свят.

Това каза в интервю за epicenter.bg ген. Димитър Владимиров, който до 2004 г. оглавяваше службата. По думите му, Стоянов, който сега е председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС-та и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, е бил уволнен дисциплинарно от ген. Владимиров защото заработвал допълнително, оказвайки различни услуги на лица от ъндърграунда. Нещо повече, по неизвестни причини сменил фамилията си – по това време се наричал Светлин Костов Митев.

„Чух, че Митев/Стоянов бил казал, че е бил в НСО, но напуснал по свое искане. Няма такова нещо. Аз подписах заповедта за уволнение“, категоричен е ген. Владимиров.

По думите му, Митев/Стоянов работел като „авангард“ за застреляния през 2010 г. бивш радиоводещ  Боби Цанков, срещу когото се водеха редица дела за измама. Авангард – това са лицата, които се пращат предварително при посещения на дадени места, ангажиране на хотели и т.н., поясни ген. Владимиров.

Първоначално Митев/Стоянов бил част от охраната във втората кола при експремиера Иван Костов, а след това бил в масови мероприятия като човек, който отговаря за предварителното посещение на охраняемите лица.

„Той си пренесе тези функции към Боби Цанков… Установихме го това. И не го е правил заради черните очи на Цанков“, каза бившият шеф на НСО.

През годините не съм се интересувал от него, но изведнъж ми направи впечатление, че като председател на Комисията отговаря за специалните служби. Разбирате ли какво унижение е това за хората, които в момента са началници на НСО, на ДАНС, на разузнаването!

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили