Шефът на съдийската комисия и още 4-ма от БФС задържани при акция на антимафиотите

0
312
Шефът на съдийската комисия

Шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души от БФС са задържани при акция на ГДБОП.

По информация на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова акцията, на антимафиотите е срещу група, която е правила далавери с нарядите на съдии. Проверяват се конкретни резултати от мачове. Обиските в сградата и в тази на ул. „Иван Асен II“ са продължили над два часа.

Арнаудова уточни, че на този етап не може да се съобщи кога е образувано досъдебното производство, но по думите й, влизането на антимафиотите в сградата на футболния съюз е било във връзка с разследването.

По неофициална информация сред задържаните са председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев, както и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Сред арестуваните има още двама родни рефери, имената им не се съобщават. Сталев и Джалева са били разпитани преди антимафиотите да ги отведат.

Сталев е бивш съдия от „А“ група, с меко казано съмнителна репутация. Предполага се, че  е задържан заради сигнали за манипулиране на футболни мачове за нуждите на черното тото.