Шефката на кабинета на Рашков – дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ

0

Началникът на кабинета на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков е била дисциплинарно уволнена от Антикорупционната комисия. Причината – конфликт на интереси. От КПКОНПИ разпространиха подробна информация от служебното досие на Елена Фичерова – Караиванова заради журналистически запитвания.

Тя е отстранена заради повишение, което си направила за един ден, за да получи по-висока заплата. След това се върнала на старата позиция, но с по-високото възнаграждение.

Към настоящия момент заповедта за дисциплинарно уволнение, както и тази за установяване на конфликт на интереси, са предмет на съдебно оспорване от Елена Фичерова – Караиванова, като и за двете не е налице влязъл в сила окончателен съдебен акт, пишат от Антикорупционната комисия.

Името на Елена Фичерова – Караиванова нашумя след като миналата седмица, след назначаването й като шеф на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, бе посочена в медиите като учредител и член на ръководството на партията на Васил Божков – Българско лято. В официалния учредителен протокол на Българско лято от 3 януари 2021 нейното име ясно личи сред учредителите. Фичерова-Караиванова е избрана за член на Изпълнителния съвет на Българско лято под номер 13.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили