Шест десни партии застават зад Елеонора Николова

0
6 десни и дясноцентристки партии

Шест десни и дясноцентристки партии и обединения застават зад кандидатурата на Елеонора Николова за кмет на Русе.

Това съобщи общинският лидер на СДС Станимир Маринов. Освен СДС, в коалицията за участие в местните избори са още Съюзът на свободните демократи, Движение България на гражданите, Българска нова демокрация, Движение 21 век и гражданското обединение на академиците Стефан Воденичаров и Георги Марков.

В пресконференцията участва и председателят на НИС на СДС Румен Христов, който определи Елеонора Николова като“ ярък представител на автентичната десница“.

Първата задача на местната коалиция е г-жа Николова да достигне до балотаж, подчерта Станимир Маринов.

Все още листата за общински съветници не е готова, но се знае, че водач ще бъде Елеонора Николова. Нейна ще бъде и последната дума за подреждането и кандидатите, сред които тя настоява да има представители на гражданското общество и сериозни експерти.

Желанието ми е Русе да стане град на свободния предприемачески дух, каза Елеонора Николова. По думите й, това ще допринесе до подобряване на бизнесклимата в града и от там – до повишаване благосъстоянието на русенци.

Всички фирми ще имат равен старт и бизнесът ще има свободни рамки, за да развива инициативите и идеите си, а не, както досега, обществените поръчки да се разпределят между определен кръг от фирми, каза още Николова. Във връзка с отправяните към нея упреци, че е изоставила града преди 14 години, когато не довърши кметския си мандат, а стана депутат, Николова отговори, че кандидатирането й тогава е било единствения шанс десните да имат свой представител в Народното събрание.

Своята подкрепа за нейната кандидатура обявиха ДБГ в лицето на Даниела Везиева и ССД в лицето на Борислав Българинов.

Репортаж от пресконференцията гледайте в емисията Новини на ТВН.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили