Шкумбата, Бате Енчо, Ангел и Моисей на 13-ия Русенски карнавал

0
2508
Заявки за участие в традиционния

Официалното начало е от 17 часа, на забавленията ще започнат по-рано. В 15,30 ч. на малката сцена пред Доходното здание Бате Енчо ще даде възможност за изява на подрастващите таланти на Русе. По същото време на сцената на площад „Свобода“ ще започне концертът на млади естрадни изпълнители „Нова музика“.

Около 17 ч. на кея, в района на „Конския плаж“ се очаква да акостира корабчето, с което ще пристигне Кралят на карнавала. Със свитата си той ще се придвижи до централния градски площад, където ще получи от кмета Пламен Стоилов ключа на града и ще влезе в правомощията си.

Забавленията ще продължат на трите сцени – централна, разположена пред сградата на Съдебна палата, на която водещ ще е Димитър Туджаров-Шкумбата, фолклорната сцена пред Операта, чийто водещ ще е Любомир Фърков и детската сцена на пространството пред Доходно здание, която ще се ръководи от Бате Енчо. От 19.20 на пл. „Свобода“ ще започне спектакълът „Топките“ на уличен театър „FIRETER“, а от 19.30 отново на площад „Свобода“ ще започне концертът на Ангел и Моисей. От 20.15 часа ще стартира лазерно шоу, а от 22.00 часа ще има и празнична заря, която ще сложи край на забавата.

До този момент за участие в карнавала са се регистрирали 537 участници. Най-възрастните са двама съпрузи на по 80 години, които ще се изявят на фолклорната сцена, а най-малките са две близначета, които нямат навършена и годинка.