Шофьор, опитал да преведе през границата мигранти в камион с дини, отива за 1,5 г. в затвора

0
Учител по физическо

Турски водач на ТИР ще прекара година и половина в затвора за опит да преведе мигранти през границата, съобщиха от Районния съд в Русе. Освен това 32-годишният М. С. ще заплати и глоба в размер на 10 000 лв.

Случаят е от 09.09.2022 г. Тогава, на ГКПП „Дунав мост“ в камиона на М. С. били открити 43 лица, сред които и непълнолетни. Престъплението било планирано още в гр. Одрин, където подсъдимият натоварил в „Ивеко“-то и хладилното полуремарке към него дини за Украйна и оформил митническите документи. След това отишъл до гориста местност край града, където в товарния автомобил се качили 43 сирийски и иракски граждани. М. С. подменил турската митническа пломба с друга такава, считайки, че след като товарът бил запечатан в Турция, контролните органи ще приемат, че вратите на полуремаркето не са били отваряни. Така, около 20,50 ч. стигнал ГКПП „Дунав мост“, заплатил таксата за преминаване през моста, но бил отбит встрани за извършване на рентгенова проверка. Проверяващите забелязали човешки силуети сред дините и отворили полуремаркето, където били бежанците.

В присъствието на преводач и защитник пред Районен съд – Русе турският гражданин М. С. призна вината си и прие да изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето,  през което е бил задържан, считано от 09.09.2022год. до одобряване на споразумението. На подсъдимия не е наложено предвиденото за това престъпление кумулативно наказание конфискация, тъй като същият не разполага с имущество.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук