Шофьор от Разград е новоустановения заболял от COVID-19 в Русе

0

56-годишен международен шофьор е новоустановения заболял от COVID-19 в Русе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

В страната е влязъл на 12-ти май през гранично контролно-пропускателния пункт при Видин, минал е през София, където е разтоварил съответния товар и оттам се е прибрал в Разград. От страна на РЗИ-Видин му е наложена домашна карантина за периода от 12-ти до 25-ти май. Мъжът е спазвал всички мерки за социална изолация на домашния си адрес, където живее само със съпругата си. От 25-ти миналия месец започнал да се оплаква от парене и болки в гръдната област, повишена телесна температура до 38 градуса, сънливост, безапетитие, както и суха кашлица. Личният му лекар му назначил лечение с антибиотик. Терапията обаче на дала резултат и след направена рентгенография била установена пневмония. Назначено му била лечение с друг антибиотик, прилаган инжекционно, но подобрение в здравословното му състояние не настъпило. Затова на 2-ри юни съпругата му го довела с личния им автомобил до УМБАЛ „Медика – Русе“. Там мъжът бил прегледан в спешното отделение на болницата, след което бил настанен в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус. Понастоящем той е с двустранна бронхопневмония, но е в сравнително стабилно състояние.

От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 19, като 17 от тях са от област Русе, а двама от област Разград, допълват от РЗИ. Към момента двама души са на домашно лечение, а освен новоустановения пациент все още една жена на 77-годишна възраст се намира на болнично лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Добрата новина е, че от вчера тя е с отрицателен PCR-тест и е в добро общо състояние, но въпреки това предвид факта, че е в напреднала възраст и с хронични заболявания продължава да е под лекарско наблюдение, докато й бъдат направени и други допълнителни изследвания, сред които и рентгенография на бял дроб. Очакванията са пациентката да бъде изписана в най-скоро време.

Понастоящем под карантина се намират 394 души, а за други 4797 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 5191.

 

зарядни станции за електромобили