„Сигнал”, джет от „Нетуоркс“ и рибена чорба на финала на „Огненият Дунав“

0

tutrakan_ogneniya_dunav03Купона започна още от късния следобед, когато от „Нетуоркс България” подариха на малки и големи разходки с джет в реката. Забавления имаше за всички възрасти. За тях имаше и още една изненада – всички можеха да участват в томбола, от която един ще получи като награда таблет от телекомуникационния оператор.

tutrakan_ogneniya_dunav04По-големите се събраха около казаните, където майстори-кулинари се надпреварваха да показват уменията си в приготвяне на рибни специалитети. Сред тях бяха кмета на Тутракан Димитър Стефанов и кмета на Каварна Цонко Цонев. Стефанов наблегна на традиционната за този край рибена чорба, която се приготвя с дунавска вода и минимум пет вида риба, единия от който задължително е шаранова. Цонко Цонев пък бе донесъл няколко каси с миди и приготви два варианта – миди натюр и мидена супа по изпитана от него рецепта.

Изключителна атракция за всички бе преминаването по намазаната с грес греда, в края на която имаше различни награди – рибни и местни мезета и бира. За децата бяха организирани забавления не само с танци и игри, но и с рисуване върху гипсови фигурки.

Кулминацията на „Огненият Дунав” настъпи когато на сцената излязоха рокаджиите от „Сигнал”, Тома и неговата банда. На финала на тяхното изпълнение небето се изпълни с огнено шоу, а хиляди светлини затанцуваха в реката.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук