5,3 по Рихтер разтърси Русе

2

Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер разлюля Русе и Свищов в 4.37 часа. Епицентърът е с координати 45.7° северна ширина и 26.61° източна дължина в района на Вранча, Румъния. Дълбочината му е 101.9 км. Крясъци на птици и кучешки лай се чуха на фона на вторичния трус.
За сега няма сведения за разрушени сгради или жертви. По думите на шефа на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Русе Спасимир Димитров, обажданията, които са получени веднага след земетресението по телефона на дежурния в Обществения съвет за сигурност, се отнасяли повече до това, че хората са усетили земетресението, особено по високите етажи.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Пийте две ракии от вечерта и цяла нощ нищо няма да усещате. Имате прекалено голям стрес и се будите при всеки трясък. Повече ракия трябва. Дерзайте и ще се излекувате…

  2. Нещо коментара ми е затрит, хъх. Вече дори не е на 102 (беше на 20 km. вписано в новината), а е на 134 km. дълбочина. Също така вторичен трус на същото място – 5:35ч. (2.8 с дълбочина 3 km.) и третично – 7:10ч. (2.7 с дълбочина 87 km.).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук