Силистра кани на „Дунавско преживяване“

0

Първият по рода си Фестивал на сетивата „DANUBE EXPERIENCE” („Дунавско преживяване“) ще се проведе на 25 и 26 юни, в Дунавския парк на гр. Силистра.

Началото е в 11 часа. Фестивалът има за цел да лансира концепция за туризъм на преживяванията в Дунавски регион в България, състоящата се от четири взаимосвързани елемента: кухня, вино, приключения, култура & история. Той е двудневен, на открито в Дунавския парк, със свободен вход и се провежда в контекста на честванията на Международния ден на река Дунав – 29 юни

Изградени са тематични кътове, предлагащи разнообразни преживявания за сетивата на посетителите. Кътовете са подредени като своеобразен маршрут, а с реализацията на това събитие АДО „Дунав“ се стреми да предизвика всички сетива на туристите при досега им с многоликия, но все още непознат регион около река Дунав. Гостите на Фестивала на сетивата ще имат възможност да се разходят с атракционен влак и голф колички, да се качат на соларен катамаран, да участват в работилници за малки и големи, да направят фото разходка из Силистра, да се запознаят с живота на римляните в античния Дуросторум и др.

Специален акцент в програмата на събитието е откриването на изложба на висококачествено дигитализирани и реставрирани изображения и документи, посветена на 150-тата годишнина от създаването на Дунавския парк в Силистра като най-стария обществен парк в България. Изложбата е дело на Петко и Виктор Герасимови, създатели на Стара Силистра, колекционери на архивни документи и снимки. Изложбата съдържа над 100 изображения и документи. Творбите са изложени в 17 табла, които са разположени по алеите на Дунавския парк

С Фестивала на сетивата АДО „Дунав“ отбелязва и 30-тата годишнина от учредяването на АДО „Дунав“. През юни 1992 г. в гр. Белене девет общини-учредителки създават Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ като първото регионално сдружение на местните власти в България.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук