Силно русенско представяне на „Младост′2023“

0

Силно русенско представяне беше отбелязано в тазгодишното 11-то издание на Международния лекоатлетически турнир „Младост“.

Русенските атлети успяха да завоюват две първи места. Росина Николова с треньор Евгени Игнатов стана първа на 800 метра-девойки под 18 години с 2,14,58. Станимир Йорданов победи при ненавършилите все още пълнолетие при хвърлянето на копие. Той постигна резултат от впечатляващите 58,19м. Негов треньор е Борислав Иванов. И двамата състезатели са от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав-Русе“. Така тийнейджърите покриха норматива за Балканските игри, които ще се проведат през септември в Турция.

Големите награди отидоха при Радина Величкова от „Ботев Пловдив“ и Денис Кутковецчи от Молдова. Радина финишира на 100 метра с 11,80 и записа един от най-добрите към момента резултати в цяла Европа, а Денис постигна резултат от 16,93 при тласкането на гюле.

Крайното класиране отреди първото място на 100 и 400 метра при юношите за Мартин Димитров от „Локомотив-Пловдив“. Той финишира съответно за 10,93 и 49,67 секунди. Златният медал на 1500 метра при юношите грабна Матей Молдован от Румъния. Той постигна резултат от 4,04.70. В дисциплината скок на дължина победа при юношите записа Християн Касабов от спортен клуб „Супер спорт-Варна“ с резултат от 6,57. При скока на височина първото място отиде при Христо Атанасов от „Михаил Желев-Сливен“ с 1,88. Колкото до овчарския скок при мъже победител стана Камен Ценков от „Бургас 98“ с резултат 4,90.

На 400 м. при девойките първа стана сръбкинята Лена Малетич с резултат 57,64. При скока на дължина за девойки победата бе за Ирен Саръбоюкова от „Хеброс-Харманли“ с резултат 5,73, а при тройния скок най-добър резултат записа румънката Дарина Вринчяну  с 12,50. Ирен Саръбоюкова победи и в още една от дисциплините – скок на височина, като постигна резултат от 175 см. Ренета Петкова от „КЛАСА“ стана най-добра при хвърленото на диск с резултат от 44,96, а румънката Адина Фиртала победи при тласкането на гюле при девойки с резултат 14,82.

Подробности за класирането във всяка от дисциплините може да намерите ТУК:

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук