Силвестър Сталоун се оттегля от ролята на Роки Балбоа

0
261
Силвестър Сталоун се оттегля от ролята на Роки Балбоа

Силвестър Сталоун обяви, че повече няма да се снима в ролята на Роки Балбоа, предаде Agence France-Presse. Актьорът се е превъплъщавал в ролята на героя 8 пъти и сега е преценил, че е време да предаде щафетата на по-младото поколение.

„Оттеглям се, с това поколение се открива един нов свят“, поясни той в свое видео послание в Инстаграм, което вероятно е било записано по време на снимките на излезлия наскоро по екраните в САЩ филм „Крийд 2“.

72-годишният актьор, сценарист, режисьор и продуцент казва: „За мен бе привилегия да създам този образ и да го представя на големия екран. Смятах, че с Роки е приключено през 2006 г. и това ме удовлетворяваше. Но изведнъж се появи този млад мъж и всичко се промени“. Вероятно има предвид актьора Майкъл Б. Джордан, който е в образа на Адонис Джонсън, синът на боксьора Аполо Крийд (най-добрият приятел на Роки Балбоа). В излезлия през 2015 г. „Крийд: Сърце на шампион“ – Роки подготвя Адонис за битка на професионалния ринг и явно сагата на Адонис Джонсън започва от там.