Синът, който уби майка си, предстояло да бъде настанен за лечение от наркозависимости

0
741
51-годишен русенец е намерен мъртъв пред дома му

21-годишният Й. И., който вчера уби майка си С. М., е предстояло за бъде настанен за лечение от наркотични зависимости. Това съобщиха на брифинг шефът на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев и градският прокурор на София Емилия Русинова.

Това била причината двамата да бъдат в София. Отседнали в апартамент на жена, чието дете също имало подобни проблеми. Запознали се с жената по програма за взаимопомощ. Според показанията на съседи, сутринта между него и майка му избухнал скандал.

След като през целия ден двамата не отговаряли на мобилните си телефони зетят на собственичката на апартамента отишла да ги потърси. Открил жената мъртва в хола, лежаща в локва кръв.

Веднага подал сигнал на 112, а от СДВР се свързали с колегите си от Варна и Русе. Загиналата и синът й са родом от Русе, но от години живеят във Варна. Така успели да попаднат на следите му.

Както ТВН вече съобщи, тази нощ младият мъж бе установен и задържан на гара Горна Оряховица, във влака София-Варна. По думите на ст. комисар Хаджиев, обясненията му били изключително объркани, вероятно заради употребата на наркотици. Той е лекуван в клиника за психиатрични проблеми, бил е настаняван там през 2016 г., 2017 г. и 2018 г.

Младият мъж е криминално проявен, преди дни е опитал да ограби казино във Варна. Преди това е задържан за хулиганство, грабежи и други провинения.