Синдикалисти протестираха в Русе, настояват за спешни мерки срещу кризата

0

Синдикалисти протестираха пред сградата на Община Русе днес. Протестът им бе част от националната протестна кампания на КНСБ „Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата“. Сред протестиращите беше и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той прогнозира, че ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска. По думите му всички политици трябва да намерят разум, за да се състави редовно правителство и да се избегне този сценарий.

„Очаквам от партиите, които ще влязат в новото Народно събрание, спешни мерки, за да бъдат гарантирани доходите на хората, да има гаранции, че енергийните помощи ще бъдат давани към всички фирми, които да запазят работните места и продукцията им да бъде конкурентна“, каза президентът на конфедерацията. Той допълни, че очаква размерът на помощите за отопление да бъде поне удвоен, както и да бъде двукратно увеличен броят на хората, които ги получават.

По думите му инфлацията на стоките и услугите, които се купуват всеки ден, е между 40 и 50 процента, а около 300 000 лица и семейства вземат помощи за отопление.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук